HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Je sales boosten? Dat doe je met LinkedIn CRM Sync & HubSpot

Je sales boosten? Dat doe je met LinkedIn CRM Sync & HubSpot
3:13

Je sales boosten Dat doe je met LinkedIn CRM Sync HubSpot

LinkedIn CRM Sync is een krachtige tweerichtingsintegratie tussen HubSpot en LinkedIn. Je deelt hierbij de gegevens van beide applicaties. Geweldig voor marketeers en verkopers. Want je kunt er hele toffe dingen mee doen!

Hoe werken LinkedIn Sales Navigator (LSN) & HubSpot samen?


Met LSN vinden verkopers potentiële leads op LinkedIn en ze komen ermee in contact. 
De tool biedt je onder andere:

  • Aanbevelingen voor leads.
  • Geavanceerde zoekfilters voor leads en bedrijven.
  • Realtime inzichten over mogelijke kopers.

Integreer je het met HubSpot? Dan heb je vanuit je contactrecords rechtstreeks toegang tot LSN. Tegelijkertijd heeft LinkedIn toegang tot belangrijke CRM-gegevens. Zoals je deals en contacten. 

Hierdoor kom je makkelijker met mogelijke kopers in contact. En bouw je daar ook makkelijker relaties mee op. Bijvoorbeeld door vanuit HubSpot slimme workflow automatiseringen op je (toekomstige) contacten los te laten. Uiteraard levert de combinatie je ook diepgaande verkoopinzichten op.

Dit is een greep uit je mogelijkheden:

  • Op LinkedIn nieuwe leads identificeren en direct in HubSpot opslaan. Bijvoorbeeld met behulp van de geavanceerde zoekfilter. 

  • Focussen op de juiste contactpersonen van B2B-leads. Bijvoorbeeld op basis van hun functies.

  • Vanuit HubSpot InMail-berichten verzenden en bewaren.

  • Handmatig LinkedIn connectieverzoeken versturen. In je sales sequences van HubSpot maak je hier bijvoorbeeld geautomatiseerd een taak voor aan.
    CRM waarschuwing in LinkedIn
  • Waarschuwingen en koopsignalen van je leads in HubSpot ontvangen.

  • Je contacten en bedrijven in HubSpot met LinkedIn-profielen matchen. En ontdekken wanneer de gegevens van je CRM-records verouderd zijn. Met 1 klik is de data van een contactrecord weer up-to-date (en aangevuld).
    Lead aanbevelingen in LinkedIn Sales Navigator - LSN

  • LinkedIn interessante leads laten voorstellen. Gebaseerd op je gebruik en de data in je HubSpot-portaal. Je maakt er gelijk contactrecords voor aan als je dat wilt.
     
  • Op je nieuwe verkoopkansen filteren om ze te targeten.

Wat je in LSN doet verschijnt op je contact-tijdlijnen in HubSpot. En wat je in HubSpot doet zie je in LSN. Het zijn dus geen 2 losstaande tools meer! 

LinkedIn CRM Sync vind je in de App Marketplace van HubSpot. Je kunt het dus zo installeren. Maar je hebt wel een Advanced Plus abonnement van LSN nodig om het te gebruiken.

Hoe werken HubSpot & LinkedIn Business Manager (advertenties) samen?

Revenue Attribution Rapportage van LinkedIn advertenties en HubSpot data

Ook LinkedIn Business Manager heeft toegang tot je CRM-gegevens met LinkedIn CRM Sync. Marketeers meten hiermee makkelijker wat hun marketinginspanningen op LinkedIn opleveren. Zo zien zij hoe hun LinkedIn-campagnes de verkooppijplijn, conversiepercentages en omzetstatistieken beïnvloeden.

Starten met LinkedIn CRM Sync

LinkedIn gegevens loggen in HubSpot CRMMet de krachtige integratie van HubSpot en LinkedIn voeg je waardevolle informatie aan je CRM-database toe. Werk je effectiever. Vergroot je de kwaliteit van je verkooppijplijn. Krijg je waardevolle inzichten. En kun je eenvoudig Hubspot-gegevens valideren. De tijd van het handmatig loggen van LinkedIn-activiteiten is voorbij! 

Is LinkedIn CRM Sync echt wat voor jouw organisatie? Dan vertel ik je graag over alle mogelijkheden!

 

Ontvang updates per email