HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

HubSpot AI: toolkit voor marketeers, verkopers en service medewerkers

HubSpot AI: toolkit voor marketeers, verkopers en service medewerkers
6:10

HubSpot AI toolkit voor marketeers verkopers en service medewerkers

HubSpot AI
is een toolkit met slimme AI-aangedreven tools om efficiënter te werken. Geïntegreerd in je CRM-klantenplatform. En speciaal gebouwd om je repetitieve CRM-taken te elimineren. 

Dankzij Kunstmatige Intelligentie (KI) houd je meer tijd, geld en kennis over voor andere taken. Tegelijkertijd zorg je voor op-en-top gepersonaliseerde klantervaringen. Kortom: het is een geweldige toolkit voor marketeers, verkopers en service professionals.

Streeft jouw organisatie naar een hogere productiviteit, een betere concurrentiepositie en bedrijfsgroei? Zonder daar extra personeel voor aan te trekken? Dan is HubSpot AI een ideale oplossing.

Hieronder neem ik de mooiste AI-tools van HubSpot onder de loep.

HubSpot AI toolkit voor marketeers

HubSpot AI toolkit voor marketeers - content remix
Marketeers besparen veel tijd met de AI-toolkit van HubSpot. Zo creëren zij in een handomdraai nieuwe content voor meerdere kanalen. Volledig in de stijl en tone-of-voice van hun organisatie. Zodat ze hiermee een boost aan de online positionering geven en het aantal marketingconversies vergroten.

Dit zijn HubSpot’s mooiste AI-tools voor de marketingafdeling:

AI Blog Generator

Genereer in een 'split second' boeiende blogposts. Compleet met titels, afbeeldingen en meta-beschrijvingen voor zoekmachineoptimalisatie. Zelf zet je alleen nog even de puntjes op de i. Laat het nieuwe websiteverkeer maar binnenstromen! De AI-Blogschrijver is een functie van de AI Content Assistant.

AI-vertalingen

Vertaal je marketingcontent geautomatiseerd in andere talen. Voeg nieuwe taalvariaties toe. En vervang bestaande inhoud door nieuwe vertalingen. Bijvoorbeeld bij je blogs en websitepagina’s.

Brand Voice

Creëer op grote schaal AI-aangedreven marketingcontent in de stijl en tone-of-voice van je organisatie. Bijvoorbeeld voor je blogs, e-mails en sociale mediaberichten. Verspreid zo razendsnel nieuwe informatie, terwijl je aan een sterke merkidentiteit bouwt. Ook Brand Voice is een superkrachtige AI-tool.

Clip Creator 

Met de AI-aangedreven videomaker converteer je jouw teksten naar professionele bedrijfsvideo’s. Selecteer een passend videosjabloon. Voeg de inhoud toe en ontvang direct een gepersonaliseerde video in je inbox. Uiteraard  kun je de video naar wens bewerken. Bijvoorbeeld door de kleuren, teksten, en afbeeldingen aan te passen en achtergrondmuziek toe te voegen. Videocreatie is nog nooit zo makkelijk geweest!

Content Remix

Hergebruik je bestaande content met een paar klikken voor nieuwe content. Zet bijvoorbeeld razendsnel blogs om in sociale mediaberichten, marketing e-mails, afbeeldingen en advertenties. Publiceer ze op verschillende kanalen en vergroot zo je online bereik. De Content Remix is een ware gamechanger voor marketeers.

Podcasts

Wil je jouw websitebezoekers met audiocontent interesseren? Of je Youtube-bezoekers daarmee inspireren? Dan biedt de AI-aangedreven podcasttool van HubSpot AI uitkomst. Je kunt je opgenomen audiobestanden uploaden. Of je (door AI-gegenereerde) teksten als basis gebruiken.

Hubspot AI toolkit voor verkopers

HubSpot AI toolkit voor verkopers - forecasting
Ook voor de verkoopafdeling bevat HubSpot AI geweldige tools om de verkoopwinsten te vergroten. Hieronder vind je de 3 populairste tools: forecasting, rapportages en de e-mailgenerator.

AI-prognoses

Gebruik Artificial Intelligence (AI) om je toekomstige verkopen te voorspellen. Op basis van de deals die je al gewonnen hebt. Je krijgt 3 uitkomsten: een ondergrens, een bovengrens en de meest waarschijnlijke uitkomst. HubSpot AI biedt je zo extra perspectief om je strategische beslissingen op te baseren.

AI-rapportages

Creëer aangepaste rapportages over afzonderlijke objecten met AI. Hoe? Voer een beschrijving of vraag in. HubSpot AI genereert direct een rapportsjabloon voor je. Inclusief aanbevolen filters en gegevensvisualisatie. Voordat je het opslaat en aan je dashboard toevoegt pas je de statistiek nog naar wens aan.

AI-generator voor verkoop e-mails

Een andere functie van de AI Content Assistant is de AI e-mailwriter. Met sjablonen creëer je in een paar minuten kant-en-klare salesoutreach e-mails. Bijvoorbeeld voor je sales sequences. Ook dit is natuurlijk een mooie AI-tool om je productiviteit te vergroten. Een onderdeel van de Marketing Hub, maar knetterhandig voor sales!

HubSpot AI toolkit voor service professionals

HubSpot AI toolkit voor service medewerkers - AI chatbotDe volgende AI-tools helpen je service medewerkers om klanten hoogwaardige ervaringen te bieden. Met deze AI-tools móeten de klanttevredenheid en de klantloyaliteit wel omhoog schieten. 

AI Chatbot

Reageer met je AI-chatbot op live chatflow-gesprekken. De bot gebruikt je kennisbank en websitepagina’s om klantvragen te beantwoorden. Komt de AI-chatbot er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek eenvoudig over met een live chatgesprek. Dankzij deze AI-tool heeft je serviceteam meer tijd om complexe taken op te pakken.

AI Assistant voor je inbox

Dankzij de AI Assistant genereer je razendsnel antwoorden op klantverzoeken in je Conversations Inbox. Ben je nog niet helemaal tevreden? Bewerk de tekst zelf. Laat Kunstmatige Intelligentie een nieuwe tekst voor je creëren. Of vraag de AI-tool om de tekst te veranderen. Je kunt het AI-gegenereerde antwoord met de AI Assistant  uitbreiden en inkorten. En je kunt de volledige tone-of-voice ervan laten aanpassen.

Antwoord aanbevelingen

In de helpdesktool krijg je gepersonaliseerde antwoord aanbevelingen. De AI-tool beoordeelt hiervoor automatisch de context van je threads en kennisbankartikelen. Dit bespaart je serviceteam ongelofelijk veel tijd bij het beantwoorden van klantvragen. En de voorraad met openstaande servicetickets slinkt veel sneller dan je gewend bent.

De toolkit van HubSpot AI biedt dus fantastische mogelijkheden voor marketeers, verkopers en sales medewerkers. Ben je benieuwd welke mooie functies HubSpot nog meer biedt? 

➜ Bekijk onze ultieme CRM HubSpot demovideo.
➜ Lees onze downloads.
➜ Neem een kijkje bij onze blogs.
➜ Of boek hieronder een vrijblijvende afspraak met mij in.

 

Ontvang updates per email