HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Breeze Copilot: HubSpot’s AI-assistent voor marketing, sales & service

Breeze Copilot: HubSpot’s AI-assistent voor marketing, sales & service
8:54

Breeze Copilot HubSpot’s AI-assistent voor marketing, sales en service

Of het nou om contentcreatie, verkoop e-mails, record samenvattingen of workflows gaat. HubSpot’s nieuwe virtuele AI-assistent maakt de werkzaamheden van marketeers, sales professionals en service medewerkers makkelijker.

In dit artikel leer ik je wat de nieuwe Breeze Copilot van HubSpot precies is. En hoe je er je productiviteit mee vergroot.

Wat is HubSpot’s Breeze Copilot?

Breeze Copilot van HubSpot
Breeze Copilot is een AI-chatbot in HubSpot, die  je allerlei soorten opdrachten kan laten uitvoeren. Zoals content creëren, verkoop e-mails versturen, leads prioriteren en informatie samenvatten. 

Hoe? Door met een prompt ‘/’ een chatgesprek te starten. En aan de AI-chatbot te vertellen wat je nodig hebt. De virtuele AI-assistent kan je zo met (bijna) al je HubSpot-taken ondersteunen. Waar je in de software ook bent. 

Hoe werkt de Breeze Copilot?

Eigenlijk heb je alleen maar een duidelijke opdracht (prompt) nodig. De Breeze Copilot bevat daar talloze promptsjablonen voor, die je makkelijk selecteert. Maar natuurlijk kun je er ook zelf eentje verzinnen. Daarnaast beveelt de AI-chatbot je prompts aan. 

Heb je jouw prompt gereed? Dan voer je nog wat extra context toe. Stel dat je een website wilt samenvatten. Dan heeft de AI-tool daar bijvoorbeeld de URL (het website-adres) voor nodig. Wil je juist een afbeelding genereren? Dan moet je daar een beschrijving voor geven. 

Ben je tevreden met de output van de virtuele AI-assistent? Dan geef je een duim omhoog. Is het antwoord niet wat je verwachtte? Dan geef je een duim omlaag. Zo train je jouw Breeze Copilot. Zodat je de keer erna (hopelijk) een betere reactie krijgt.

Bevat je opdracht meerdere acties? Dan hoef je de AI-chatbot dat alleen maar te vertellen. Zo simpel is het echt!

👉 TIP: Misschien wil je deze artikelen ook lezen?
Breeze: de AI-motor van je HubSpot-platform.
Verlaag de werkdruk in je organisatie met HubSpot's Breeze AI Agents.

8 Populaire opdrachten voor je virtuele AI-Assistent

Je kunt de virtuele AI-assistent eindeloos veel verschillende opdrachten geven. Hieronder vind je 8 populaire voorbeelden.

1. Contentcreatie

Moet je regelmatig content creëren? Dan wordt de nieuwe Breeze Copilot vast je trouwe steun en toeverlaat. De AI-tool creëert namelijk moeiteloos nieuwe content op basis van je bestaande teksten. Bijvoorbeeld voor je:

Hoe? Door een gedeelte van je tekst te selecteren. En de AI-tool dat stuk tekst vervolgens te laten verfijnen. 

Is er een andere formulering voor de gemarkeerde tekst nodig? Dan laat je de tekst herschrijven. Wil je de tekst uitbreiden? Dan zorgt je Breeze Copilot voor verdieping. Voor samenvattingen comprimeert de AI-tool je gemarkeerde tekst juist. 

Daarnaast pas je simpel de tone-of-voice van je tekst aan. Je hoeft alleen maar aan te geven hoe die moet zijn. Bijvoorbeeld vriendelijk, professioneel, grappig, warm of educatief. Maak je opdrachten hierbij zo specifiek, duidelijk en makkelijk mogelijk!

De AI-chatbot kan je bestaande tekst zelfs aanpassen met behulp van jouw aanwijzingen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om compleet nieuwe inhoud te laten genereren. Daarvoor selecteer je om wat voor content het gaat. Zoals een nieuwe kop, afbeelding of alinea. Of zelfs een compleet nieuw blog. Met alle toeters en bellen eraan.

Stel dat je de prompt ‘Blogpost genereren’ toepast. Dan schrijft je virtuele AI-assistent een blog over het onderwerp van je keuze. Hoe beter je jouw opdracht specificeert hoe beter het resultaat is. De AI-tool houdt hierbij rekening met de gegevens in je CRM-software. Zodat de content supergoed bij je bedrijf en je doelgroep past.

Uiteraard wil je hierbij wel dat de AI-tool de juiste communicatiestijl hanteert. Pas je de Brand Voice van je account toe? Dan is de output consistent met de rest van je content. Klaar voor gebruik!

👉 LET OP: Je kunt ‘maar’ 30 keer per minuut content genereren. En ‘maar’ 1000 keer per dag. 

👉 TIP: Krijg je niet gelijk de gewenste output? Experimenteer dan met verschillende prompts. Met voorbeelden en aanvullende informatie begrijpt de Copilot je verzoeken beter. 

2. Nieuwe records aanmaken

Stel dat je als verkoper een leuk telefonisch verkoopgesprek hebt. Het bedrijf dat je spreekt klinkt erg geïnteresseerd. Tijdens dit gesprek wil je daarom vast een deal in je CRM-software aanmaken. Met allerlei relevante informatie. 

Zet je de Copilot daarvoor in? Dan selecteer je de prompt ‘Add deal’. Daarna wijs je de deal met een prompt aan jezelf toe. En werk je de details met behulp van de AI-chatbot verder bij. 

3. Notities aanmaken en bekijken

Loggen. Ik ken maar weinig mensen, die dat een leuke bezigheid vinden. De meeste medewerkers vinden al die administratieve rompslomp vreselijk. Vooral als er nog tig andere taken liggen te wachten. Of als het druk is aan de telefoon. En je nauwelijks de tijd hebt om de daaruit voortvloeiende taken af te ronden.

Gebruik je de prompt ‘Notitie aan een contactpersoon toevoegen’? Dan hoef je het record van de contactpersoon niet meer op te zoeken. De AI-chatbot zorgt er automatisch voor, dat het op de juiste plek wordt opgeslagen. Wil je jouw notities teruglezen? Dan tover je ze met de prompt ‘Notities bekijken’ weer tevoorschijn. 

4. Records filteren

Stel dat je als verkoopmanager inzage in specifieke records wil hebben. Dan hoef je dat ook alleen maar even te vragen.

Vraag bijvoorbeeld een lijst met deals op. Bijvoorbeeld met de deals die je de komende maand waarschijnlijk gaat afsluiten. En gebruik daarvoor de prompt: ‘Zoek deals met een sluitingsdatum in november 2024’. Vervolgens geeft je virtuele AI-assistent je de lijst met de desbetreffende dealrecords.

5. Records samenvatten

Wil je snel een beeld vormen van een bedrijf, dat in je CRM-software staat? En bevat het bedrijfsrecord daarvan een hele lijst met notities, e-mails en gespreksverslagen? Dan is de prompt ‘Bedrijf [bedrijfsdomeinnaam] samenvatten’ ontzettend handig. 

Zo vorm je namelijk snel een beeld. Zónder dat je door alle losse record-activiteiten hoeft te scrollen. Heb je erg specifieke informatie nodig? Dan vraag je alleen de samenvatting van die bedrijfseigenschappen op.

Deze functie is trouwens alleen mogelijk voor de records van je standaard objecten: contactpersonen, bedrijven, deals en servicetickets. Niet voor de records van je custom objecten dus. 

👉 TIP: Misschien vind je deze artikelen interessant?
7 Voorbeelden van AI-samenvattingen in HubSpot.
Waarom gebruik je records en objecten in HubSpot?

6. Verkoop e-mails opstellen

Verstuur je als verkoper vaak dezelfde soort verkoop e-mails? Dan is het handig om daar herbruikbare e-mailsjablonen voor op te slaan. 

Met de beschikbare prompts genereer je jouw eigen herbruikbare e-mailsjablonen in een handomdraai. Bijvoorbeeld voor de verschillende levenscyclusfasen van je prospects. 

7. Workflows creëren

HubSpot’s Breeze Copilot helpt je ook om nieuwe workflows te maken. Stel bijvoorbeeld dat je met een workflow nieuwe leads aan verkopers wil toewijzen. En dat je allerlei inschrijftriggers en acties aan je workflow wil toevoegen. Gebruik dan de prompt 'Wanneer [dit gebeurt], dan [doe dit]'. Het is hierbij wel belangrijk dat je goed omschrijft wat de workflow moet doen (input en output).

👉 TIP: Misschien wil je deze artikelen ook lezen?
Processen automatiseren: wanneer gebruik je workflows & sequences?
11 Voorbeelden van effectieve HubSpot workflows voor bedrijfsgroei.

8. Bedrijven onderzoeken

Staat er een verkoopgesprek in je agenda? Dan is het natuurlijk verstandig om je goed voor te bereiden. De prompts ‘Onderzoek technologie’ en ‘Onderzoek bedrijfsnieuws’ ondersteunen je hierbij.

Voor deze functie gebruikt HubSpot de database van Breeze (voorheen Clearbit). HubSpot heeft deze database in 2023 overgenomen. 

Maak je werk makkelijker. Laat je door de Copilot ondersteunen

Of je nou in de mobiele HubSpot-app zit of op je desktop werkt. HubSpot’s nieuwe virtuele AI-assistent helpt je om efficiënter te werken. Zodat je op 1 werkdag flink veel meer gedaan krijgt. Al zijn je mobiele opties (nog) wel wat minder uitgebreid.

Ben je net zo onder de indruk van Breeze Copilot als wij? Boek dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek in onze agenda. Dan nemen we de tijd om je alle mogelijkheden ervan te laten zien.

Verdiep je je liever eerst wat meer in de AI-tools van Hubspot? In het AI e-book hieronder leggen we meer dan 25 functies uit. Zodat je een fantastisch beeld van HubSpot’s AI-mogelijkheden voor jouw organisatie krijgt.

Ontvang updates per email