HubSpot CRM & Inbound Marketing Insights

Productief & efficiënt verkopen met AI Guided Selling in de Sales Hub

Productief & efficiënt verkopen met AI Guided Selling in de Sales Hub
8:25

Productief en efficiënt verkopen met AI Guided Selling in de Sales Hub

Zoek je tools waarmee je de kracht van AI benut om meer deals te sluiten? Zodat je salesteams slimmer en makkelijker verkopen? Dan biedt de Sales Hub van HubSpot waarschijnlijk alles wat je nodig hebt.

HubSpot AI helpt je namelijk om:

  • Efficiënter te verkopen met een speciale saleswerkruimte. Vol met AI-aangedreven verkooptools.
  • Geautomatiseerd de beste verkoopactiviteiten te vinden en te prioriteren.
  • Je productiviteit met AI-aangestuurde dealinzichten, contentgeneratie en afspraakvoorbereidingen te verhogen.

Wat is AI Guided Selling software?

AI Guided Selling software is software, die je met AI en regels ondersteunt. Zodat je dagelijkse verkooptaken efficiënter worden. En je meer aandacht aan je leads en deals kunt besteden.

Slimmer verkopen met AI Guided Selling in HubSpot

AI Guided Selling in de Sales Hub van HubSpot

Verkopen is moeilijker dan ooit. En verkoopteams besteden vaak veel te veel tijd aan niet-verkoopactiviteiten. Wil je daar wat aan doen? Dan is AI Guided Selling een fantastische salesoplossing.

De Sales Hub maakt het namelijk makkelijker om je op de belangrijkste verkooptaken te concentreren. Je verbindt je met de juiste leads. En kiest de beste momenten om deals te sluiten. Zodat je outreach relevanter en effectiever wordt. En je verkooppijplijn groeit.

Je saleswerkruimte

Je AI Guided Selling saleswerkruimte in de Sales Hub van HubSpot

In je saleswerkruimte (voorheen prospect workspace) vind je alles wat je op moet pakken. Zoals openstaande verkooptaken, afspraken in je agenda en meer. In 1 oogopslag zie je wat je voor je leads en deals moet doen. En welke activiteiten de hoogste prioriteit hebben.

Daarnaast krijg je met AI en regels allerlei verkooptips in je saleswerkruimte. Bijvoorbeeld aanbevelingen die je helpen om je verkoopdoelen makkelijker te behalen. Gebaseerd op de kopersbetrokkenheid en andere lead- en dealgegevens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Contact met een lead opnemen.
  • Voorbereiden op een afspraak die eraan komt.
  • Op een e-mail reageren.
  • Prioriteit aan deals geven waar al 7 dagen geen interactie meer mee is geweest.

Op het tabblad ‘Leads’ volg je de betrokkenheid van je leads. Vanaf deze plek bel of e-mail je ze. Of schrijf je ze voor een sales sequence in. Net wat jij nodig vindt. Tegelijkertijd ondersteunt je AI-vergaderassistent je bij het voorbereiden van je verkoopafspraken.

Eigenlijk laat je niets meer aan het toeval over. Want de software helpt je om de juiste taken uit te voeren. En om goede data-gedreven beslissingen te nemen. Of het nou om het prioriteren van je dagelijkse verkooptaken gaat. Of het inschatten van de kwaliteit van verkoopkansen.

Voorspellende dealscores

Voorspellende dealscores geven aan hoe waarschijnlijk het is dat je deals sluit. Zodat je op deals met een hoge slagingskans kunt focussen. AI genereert deze scores onder andere op basis van de dealeigenschappen en -activiteiten.

Deze dealscores helpen je om snel door je verkooppijplijn te scannen. Daarnaast gebruik je ze voor je verkoopautomatiseringstools en rapportages. Zo geeft HubSpot je bijvoorbeeld een melding als een deal een bepaalde score krijgt. En visualiseer je met je AI-rapportages de gezondheid van je verkooppijplijn.

Je krijgt eenvoudig inzicht in de geschiedenis van je deals. En welke dealactiviteiten nog opgepakt moeten worden. Dankzij AI-aangedreven samenvattingen begrijp je jouw (toekomstige) kopers snel. Zonder dat je nog door een tijdlijn hoeft te scrollen. Of op een andere manier naar informatie moet zoeken.

AI-vergaderassistent

Een goede voorbereiding is belangrijk om succes te behalen. En hetzelfde geldt voor de follow-up. Maar dat kost allemaal hartstikke veel tijd, die er niet altijd is. De AI Meeting Assistent geeft je daarom gerichte aanbevelingen. Hiervoor gebruikt de AI-tool de context uit HubSpot Smart CRM en de historie met je relatie.

Je afspraken bereid je eenvoudig met Breeze AI voor. Zo ontvang je bijvoorbeeld bedrijfsinformatie en recent bedrijfsnieuws van deze AI-tool. Ook identificeer je snel de afspraakdeelnemers die je uitnodiging niet hebben geaccepteerd. Zodat je no-shows en andere tijdverspilling voorkomt.

Na afloop van de meeting stelt de AI-vergaderassistent je vervolgtaken voor. Zo krijg je bijvoorbeeld de aanbeveling om een opvolg e-mail te versturen. Vervolgens helpt HubSpot je om deze opvolg e-mail op te stellen. Daarnaast helpt AI je met samenvattingen van eerdere gesprekken. Bijvoorbeeld van gesprekken die via HubSpot Calling zijn getranscribeerd.  

Welke slimme tools bevat de Sales Hub nog meer?

De Sales Hub bevat ontzettend veel gave (AI-aangedreven) en handige salestools. Ik kan ze onmogelijk allemaal opnoemen. Maar deze salestools zijn in ieder geval erg populair:

Afspraak en vergaderplanner
Deel een link met je prospects of klanten. Zodat ze zien wanneer je beschikbaar bent. En een afspraak in je agenda kunnen plannen wanneer het hen uitkomt.
 
E-mail tracking
Volg de e-mails, die je naar je prospects stuurt. En ontvang realtime meldingen als ze jouw e-mails openen of aanklikken. Uiteraard stel je jouw verkoop e-mails razendsnel met AI op. 

E-mail sjablonen
Bewaar en hergebruik de e-mails waarmee je het meeste bereikt. En deel ze met je team. Zodat iedereen op een consistente manier met (toekomstige) klanten communiceert.

E-mail planning
Koppel Gmail of Outlook aan HubSpot om vanuit je CRM-database e-mails te versturen. Stel gedeelde e-mail accounts voor je teams in. Schrijf 1-op-1 e-mails en plan het juiste verzendtijdstip daarvoor in. 

Documentbeheer en -tracking
Bouw je eigen bibliotheek met verkoopdocumenten. Zodat je jouw documentatie makkelijk met potentiële klanten deelt. Met de trackinformatie heb je bovendien inzicht in hun gedrag hierop.

Oproepen volgen
Bel je jouw prospects vanuit HubSpot op? Dan vind je de VOIP-functie (Voice over Internet protocol) vast handig. Hiermee neem je de gesprekken namelijk op. De opnames leg je automatisch vast in de records van je contacten. 

Met de transcriptietool zet je jouw opnames vervolgens om in tekst. Om ze daarna met AI samen te vatten.

Offertes
Maak en deel met een paar klikken professionele offertes op. Die je met e-Sign laat ondertekenen. De status van je verstuurde offertes houd je netjes in HubSpot Smart CRM bij.

Verkooprapportages
Krijg een diepgaand inzicht in je verkooppijplijn en je verkoopcijfers. En maak eenvoudig omzetprognoses met AI Forecasting.

Verkoopautomatisering
Profiteer van workflows en sales sequences om je verkoopkansen optimaal te benutten. Om het aanmaken van taken te automatiseren. En het opvolgen van prospects makkelijker te maken.

Creëer bijvoorbeeld dynamische sales sequences. Waarmee je geautomatiseerd verkooptaken aanmaakt als ontvangers je e-mails openen. Configureer voorwaardelijke stappen op basis van de betrokkenheid van je prospects. En registreer contacten automatisch op basis van koopintentie signalen.

HubSpot houdt de websitebezoeken van je potentiële klanten nauwkeurig bij. Helpt je om de betrokkenheid van bedrijven in kaart te brengen. En zelfs om je anonieme B2B-websitebezoekers te identificeren. En nog zoveel meer! Deze lijst met salestools is nog lang niet compleet.

Combineer je de salestools met de (AI-aangedreven) tools van de andere hubs? Dan beschik je over de perfecte basis voor bedrijfsgroei.

Vergroot de kracht van AI Guided Selling in Hubspot 

HubSpot heeft een App Marketplace met meer dan 1.500 kant-en-klare integraties. Maak je van meerdere verkooptools gebruik? Integreer ze dan allemaal met HubSpot. Zodat je al je gegevens op 1 centrale plek beheert. En de sales experience van je (toekomstige) klanten nóg beter maakt.

Efficiënter & productiever verkopen met HubSpot's Sales Hub 

AI Guided Selling en alle andere Sales Hub-functies helpen je om je dagelijkse verkooptaken makkelijker te maken. En om meer tijd aan ‘verkopen’ te besteden.

Wil je meer over het krachtige AI-aangedreven softwarepakket van HubSpot leren?
➜ Bekijk onze ultieme HubSpot CRM demovideo.
Download ons AI e-book. Met een beschrijving van meer dan 25 handige AI-tools.
Lees ons productoverzicht met de belangrijkste (AI-aangedreven) functies per hub.
➜ Vraag hieronder een software demo op maat bij mij aan. Zodat ik je de AI-tools kan laten zien. 



 

Ontvang updates per email